Jämför Sveriges bästa kreditkort

Vi jämför Sveriges bästa kreditkort på marknaden online. Hitta det bästa kreditkortet med bästa räntan utifrån dina krav som bland annat: bästa kreditkortet för resan, bästa betalkortet och bästa förmånskortet.

Hur fungerar kreditkortet?

Bästa kreditkortet
Bästa kreditkortet
När man betalar med kontokort så dras oftast summan direkt. Har man inte den summan på kontot just då men ändå måste göra ett köp så kan ett alternativ vara att använda sig av ett kreditkort. Då får man som köpare en faktura vid månadsslutet. När det är dags att betala fakturan får man ett kontoutdrag som visar alla köp man gjort med sitt kreditkort. Varje månad får man som ägare till ett kreditkort ett val. Antingen kan man betala hela beloppet man använt eller så kan man välja att dela upp det i mindre belopp. Något som är bra att tänka på är att man inte betalar någon ränta ifall man väljer att betala hela beloppet. Delar man däremot upp beloppet i mindre delar så tillkommer ränta. Gör man detta upprepade gånger kan det vara mer kostsamt att ha kreditkort än vad man först tänkt sig.

Användning av kreditkortet

Ett kreditkort är en utmärkt lösning när det gått åt lite för mycket pengar men en oväntad faktura dyker upp. Då kan man snabbt och enkelt betala denna faktura med kreditkortet. Vad man dock inte bör göra är att vänja sig vid att använda sitt kreditkort. Bara för att man inte kan se pengarna betyder det inte att dom inte finns.

Många gör misstaget att de köper för mycket saker på kredit och sedan står med räkningar upp till knäna. Precis som när man tar ett lån är det viktigt att man endast använder pengar som man vet med sig att man kan betala tillbaka. Skulle man inte betala sin kreditkortsfaktura kan det hända att banken spärrar kortet och klipper det. Då kan man inte längre använda kortet eller ansöka om ett nytt.

Jämför för att hitta bästa kreditkortet

Eftersom utbudet av kreditkort i Sverige är stort är det en god idé att jämföra kreditkort för att hitta ett kort som passar just dig bäst. Kreditkort kan ha både många olika egenskaper och avgifter och det kortet som passar just dig bäst kanske är helt fel för någon annan.

Vissa kan tänka sig att betala en årsavgift på några hundralappar för att få ett mer fördelaktigt kreditkort med lounge access, utökade försäkringar och andra förmåner. För andra är det viktigare att kreditkortet inte har någon årsavgift så att det inte kostar något att ha det, annat än vid användning av kortet.

Shoppar man mycket kan det vara fördelaktigt att ha ett kreditkort med bonus, så att man får återbäring när man handlar mat eller kläder. Man kan på så sätt få tillbaka pengar genom avdrag på sin månadsfaktura eller få bonuscheckar.

Se även över vilka avgifter som kortet har, har du behov av att använda kortet utomlands eller ta ut pengar bör du ta reda på vad kreditkortet har för uttagsavgift och valutapåslag.

Passar dig bäst

För den som använder kortet då och då är det ett utmärkt sätt. Man har på så sätt alltid en säkerhet med sig ifall pengarna på ens kontokort skulle ta slut. Det viktigaste att komma ihåg är att man använder sig av bankens pengar som banken givetvis vill ha tillbaka. Gränsbeloppet beror helt på vilket kreditkort man använder sig av samt vilken bank man har.

Krav och kriterier vi ansökan av kreditkort

Precis som med alla andra lån behöver banken en säkerhet av låntagaren. När man ansöker om kreditkort har bankerna vissa villkor som man behöver uppfylla. Detta för att banken med säkerhet skall veta att de belopp som dras från kreditkortet kommer att betalas tillbaka. Ett av kraven är att man skall vara över 18 år, därefter kan villkoren variera. Vissa kräver att man skall vara anställd medan andra nöjer sig med en fast inkomst av något slag. 

Man kan ansöka om kreditkort genom att göra en kreditprövning, om det då visar sig att man har någon betalningsanmärkning ger det givetvis en negativ inverkan på ansökan.

Tips!

Ett tips innan man ansöker om kreditkort är att alltid kolla de olika avgifterna som kommer med kortet. Detta gäller avgifter i form av årsränta och årsavgift som betalas varje år till banken. Vissa kreditkort tar även avgifter när man gör bankomatuttag så där har man också en avgift att ta med i sina beräkningar.