Froda företagslån omdöme

Froda företagslån omdöme; lån upp till 2 miljoner kronor i upp till 24 månader. För den företagare som letar efter ett säkert företagslån hos en väletablerad långivare kan Froda företagslån vara något. Företagslånet erbjuds till småföretagare som behöver pengarna för att köpa in nya maskiner eller annat som kan förbättra verksamheten. Tar du dig en titt på verksamheter som tidigare har använt sig av Froda företagslån hittar du en salig blandning av alltifrån restauranger och butiker till frisörsalonger för att nämna några få verksamheter.

Fördelar med Froda företagslån

En av de stora fördelarna med just Froda företagslån är att du som låntagare inte behöver visa upp någon säkerhet. Kostnaderna för lånet är även hyfsat låga och de presenteras tydligt på hemsidan, vilket gör att du som låntagare vet vad som gäller och vad som skall betalas. När det kommer till själva företagslånet kan du som företagare låna mellan 10.000-1.000.000 kronor till företaget.

Framförallt är det just småföretagare som Froda riktar in sig på med motiveringen att de själva har varit småföretagare en gång i tiden. När du väl blivit beviljad ett lån hos Froda kan du även ansöka om att utöka ditt redan befintligt företagslån. Dock är det ett krav att lånet måste blivit godkänt 2 månader sedan för att du skall kunna utöka det.

Återbetalning

När det kommer till återbetalningstid är det mellan 4 – 12 månader som gäller för Froda företagslån, vilket kan anses vara lite kort då det inte är alla företag som kan betala tillbaka en miljon kronor på ett år. Det du som låntagare behöver ha i tankarna är att Froda företagslån främst riktar in sig mot småföretagare som behöver lån under kortare perioder. Därför är återbetalningstiden så pass kort för att lånet endast är menat att täcka upp under en kortvarig period.

Amortering

Amortering är en annan sak som du som låntagare måste vara beredd på. Det kommer nämligen dras ett bestämt lopp varje dag från ditt företagskonto och storleken på detta belopp beror på hur mycket du har lånat och vilken amorteringstid du har samt hur dina ekonomiska förutsättningar ser ut.

Du får även som låntagare reda på vilken summa som betalas via amortering varje dag redan vid ansökningsprocessen. På så sätt blir det inget oklart utan du vet redan innan du ansöker om vad för kostnader som behöver betalas och när.

Räntefritt med Froda företagslån

Företagslånet är i sig räntefritt då det endast är “kostnader” som du betalar som amortering. Det finns heller inte några gömda avgifter som kan överraska utan du som låntagare får alla kostnader uppstaplade på skärmen vid ansökningsprocessen. När det kommer till säkerhet har Froda själva sagt att de beviljar många lån utan säkerhet, så mycket som 70- 80% beviljas utan säkerhet.

Det som dock kan äventyra en eventuell beviljning av lån är ifall omsättningen inte är stabil och således varierar kraftigt från månad till månad. Det är heller inte säkert att företagslånet blir beviljat för företag som har betalningsanmärkningar sedan tidigare. Froda tjänar istället pengar på avgifter.

Krav hos Froda

Några av de krav som Froda har när det kommer till beviljning av Froda företagslån är att företaget måste ha funnits i 12 månader, företaget måste genomgå och klara av en kreditprövning samt att kunderna måste betala med kort för företagets produkter och tjänster. Du som låntagare får svar inom ett dygn ifall din lånförfrågan beviljats eller inte och har det blivit beviljat är det upp till dig som låntagare att tacka ja eller nej till lånet.