Almi företagslån omdöme

Välkommen in för att läsa vårt omdöme och recension om Almi företagslån. Almi vänder sig till företag i samtliga branscher men med en begränsning på max 250 anställda. Man kan kalla dessa företagslån för marknadskompletterande. Det är lån som går att ta när en finansiär, exempelvis banken, inte kan hjälpa er att finansiera hela beloppet utan man behöver ytterligare en finansiär för att få ihop hela beloppet.

Finansieringslån genom Almi till det som passar er

Det finns inga formella krav och begränsningar på exakt hur det utlånade beloppet ska användas utan man lyssnar på varje enskild kund och dennes behov. Inget företag är exakt lika som något annat vilket Almi tar hänsyn till.

En ansökan går igenom fyra steg. Först ska man fylla i en låneansökan där dels allmän information om företaget ska fyllas i, hur lånet är tänkt att användas samt vilket belopp som man önskar att låna. Det är också viktigt att skicka med relevanta dokument som hör samman med företaget. Det går att hitta olika mallar till detta så som budgetmall, affärsplan samt resultat- och likviditetsbudget. Om man känner sig tveksam eller osäker går det jättebra att kontakta kundservice för att få stöd och hjälp.

I steg två går Almi igenom ansökan och tar en kreditupplysning på ditt företag eller dig om du driver en enskild firma eller ska starta upp en firma precis. Det tredje steget går ut på att om informationen ser okej ut så kontaktar en finansieringsrådgivare in ett möte för att ha en djupare diskussion om den ansökan du skickad in, om den behöver kompletteras och situationen egentligen ser ut.

Det fjärde steget handlar om att gå igenom all information och ta ett beslut. Om låneansökan blir godkänd så kommer pengarna att betalas ut inom ett par veckor.

Om Almi

Almi företagslån är ett seriöst företag som tror på att investera i företag och hjälpa dem att utveckla verksamheten. Almi startades i sin nuvarande form år 1994 men har anor tillbaka till 40- och 50-talet då företagarföreningar bildades. Det finns kontor över hela landet och har en grundfilosofi om att jobba nära sina kunder för bästa samarbete. De erbjuder en något högre ränta än de vanliga bankerna då de inte vill konkurrera ut dess betydelse utan finnas med som ett extra stöd. Därför kan det vara bra att veta att det går att både rådgivning och ta lån hos dem.

Den som är nyfiken på tjänsterna kan både ringa, skicka mail och chatta med de duktiga medarbetare som finns. Om man sedan tidigare har en kontakt inom Almi så rekommenderas man att vända sig till denna just för att få bästa hjälp och slippa en ny handläggare vid varje kontakt.